Over onze Janome machines

 

Guy's Naaicentrum, jouw Janome-specialist

Japanse degelijkheid en kwaliteit sinds 1921

 

 

Dit beursgenoteerde Japanse bedrijf werd opgericht in 1921 door Yosaku Ose, Shigeru Kamematsu en Shoichi Tobimatsu. Met de uitvinding van het roterende grijpersysteem zette Janome zich in 1935 op de kaart als innovatieve producent van kwaliteitsnaaimachines aan een correcte prijs.

Nadien volgden nog heel wat vernieuwingen, zoals de allereerste programmeerbare computergestuurde naaimachine, de Memory 7, (1979). Pioniers als ze zijn, volgden steeds meer vernieuwingen:

  • de machine met 's werelds grootste variatie qua steken, de Memory Craft 6000 (1983),
  • de eerste naai- en borduurmachine voor thuisgebruik, de Memory Craft 8000 (1990),
  • de eerste borduurmachine met een USB-verbinding tussen een PC en de machine, de Memory Craft 10000 (2000),
  • de eerste naaimachine met een extra grote werkruimte, de Memory Craft 6500 Professional (2003),
  • de Horizon Memory Craft 12000, de eerste machine met een automatisch herkende naaldplaat.
  • de Horizon Memory Craft 15000 (2013) toont de toekomst van borduren: dit is de eerste machine die gebruik maakt van apps over een Wi-Fi-verbinding met de machine.

 

Passie voor kwaliteit

 

 

In tegenstelling tot andere fabrikanten, gebruikt Janome in elk model een solide, gegoten frame van een hoogwaardige legering van aluminium en staal. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit.

Deze frames zijn dermate sterk, dat je er zelfs op kan gaan staan (Joris heeft dit al geprobeerd!).

Hierdoor zijn de machines erg stabiel, maken ze minder lawaai en trilt het naaiwerk minder, wat leidt tot een betere steekkwaliteit en een stille, rustige naai-ervaring.

Janome maakt zoveel mogelijk zelf, zelfs wat onderdelen betreft. Slechts wanneer het strikt noodzakelijk is, wordt de productie van een onderdeel naar een externe fabrikant uitbesteed.

Door de enorm accurate fabriekstoleranties en het deugdelijke ontwerp van de Japanse ingenieurs zijn de machines ook stil en soepel qua werking. Aan de buitenzijde wordt een stevige en duurzame kwaliteit kunststof (ABS) gebruikt.

 

De grootste ter wereld

 

Sinds jaren is Janome de grootste fabrikant van kwaliteits-naaimachines ter wereld. In z'n recentste boekjaar (2020-2021) produceerde Janome 1,84 miljoen naaimachines, verspreid over de 3 ultramoderne fabrieken in Japan (top-of-the-line modellen), Taiwan (middenklassers en elektronisch gestuurde instapmodellen) en Thailand (mechanische basismodellen). Janome produceert al z'n machines zelf, in tegenstelling tot bijna alle andere fabrikanten, die voor verschillende modellen of hun submerk een of meerdere externe fabrikanten inschakelen en dus geen "eigen" kwaliteit kunnen garanderen.

In 1964 startte Janome z'n eigen centrum voor onderzoek & ontwikkeling op in Tokyo. Deze onderzoeksfaciliteit zorgt voor ontwikkeling van de nieuwe modellen, verbeteringen aan bestaande modellen,...

 

 

Een Janome naaimachine voor iedereen


Met hun erg divers gamma, van 330 EUR tot en met 8500 EUR en alles tussenin, is er wel een Janome voor iedereen, of je nu een beginner, gevorderde of een professional bent. Met een Janome naaimachine kies je voor degelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid aan een correcte prijs. Hun correcte prijs/kwaliteitsverhouding uit zich ook in zaken die bij andere merken optioneel zijn. Zo hebben alle modellen met 9 mm steekbreedte (Skyline S5 en hoger) een rechtsteek-naaldplaat, een kniehevel én talloze standaard persvoetjes.

 

De grootste keuze bij Guy's Naaicentrum in Hamme

 

Deze uiterst gebruiksvriendelijke, stille en betrouwbare toestellen zijn zowel voor beginnende, gevorderde als ervaren creatievelingen een uitstekende keuze.

Bij Guy’s Naaicentrum tref je nagenoeg het complete Janome-assortiment. Een extra lange garantie van 5 jaar is standaard inbegrepen. We zijn al jouw erkende en ervaren Janome-dealer sinds begin jaren '90. Een kleine greep uit ons aanbod:

● De Janome Continental M7 is de nieuwste top-of-the-line naaimachine van Janome. Het toestel biedt de laatste nieuwe technologie in een uiterst krachtige machine, met de grootste werkruimte ter wereld.
● De Janome Memory Craft 6700P is een uiterst krachtige, semi-industriële naaimachine met veel mogelijkheden en beschikt over de kracht, precisie en snelheid om naaiwerk van topkwaliteit af te leveren aan een hoge snelheid, ongeacht het materiaal.
● De Janome Skyline S6 is de middenklasser van de Skyline-serie, en biedt de laatste nieuwe technologie in een krachtige en ruime, maar nog steeds draagbare machine.
● De Janome Sewist 725S en Sewist 721 zijn de nieuwste instapmodellen met roterende grijper van de Sewist-lijn.

Een Janome naaimachine kopen? Breng een bezoekje aan onze winkel!

Janome naaimachnes 100 jaar