Over onze Babylock machines

 

Guy's Naaicentrum, jouw Babylock-specialist

 

Babylock, de meest toonaangevende fabrikant van overlocks en coverlocks

In 1956 besliste een groep Japanse ingenieurs bij een fabrikant van industriële machines om de wereld te veranderen. Hun missie: een machine creëren die de naaiwereld versteld zou doen staan. Waar een industriële overlockmachine in enkele minuten een kledingstuk kon in elkaar naaien en afwerken, deed de gewone huishoud-naaimachine er nog uren over. Ze maakten een houten mock-up van de eerste huishoudelijke overlockmachine ter wereld. Hun bedrijf maakte op dat moment industriële overlockmachines. Het bedrijf weigert, en de ingenieurs nemen ontslag.

De groep ingenieurs begint zelf een bedrijf. In 1963 ontwikkelen ze samen de eerste overlockmachine voor thuisgebruik. Pas vier jaar later, na het eindeloos perfectioneren van hun toestel, nemen ze het in serieproductie: de Babylock EF-205 is geboren. In 1970 komt de EF-405, hun eerste 3-draads machine op de markt.

 

 

Babylock overlock oud model

 

Slechts een jaar later volgt de eerste 4-draads machine van het merk, de EA-605. Grote doorbraken zijn de BL4-436DF (1987) en de BL4-838DF in 1990, beide modellen die als pioniers beschikbaar zijn met differentieel transport en een handig inrijgsysteem. Vanaf dat punt gaat de gebruiksvriendelijkheid met rasse schreden vooruit.

 

 

Babylock Jet-Air System

Jet-Air-systeem

In 1993 vindt Babylock 's werelds eerste inrijgsysteem met lucht uit, het Jet-Air-systeem. De Babylock Eclipse beschikt als enige op de markt over dit ongeziene systeem. Een stap voorwaarts in gebruiksvriendelijkheid zoals nog maar zelden is gezien. Dit systeem zorgt ervoor dat, ongeacht de inrijgvolgorde, de grijperdraden steeds snel, correct én moeiteloos worden ingeregen. De naalddraden kunnen met een handige automatische draadinsteker worden ingeregen. De Eclipse zet de toon voor alle volgende modellen: het heavy-duty mes-systeem, de onverslijtbare grijper-aandrijving, de rechtstaande naalden, de korte afstand tussen de naalden en de messen, de extra degelijke naaldplaat, instelbare steekbreedte zijn allemaal eigenschappen die je op huidige modellen nog steeds ziet.

 

 

Babylock Automatic Thread Delivery systeem

Automatic Thread Delivery-systeem

Het Automatic Thread Delivery-systeem (automatische draad-toevoer-systeem) van de Babylock Imaginé wordt in 1997 de volgende reuzenstap voorwaarts. Gewone spanningsknopjes en de moeite om de steek in balans te houden is verleden tijd. Via een ingenieus systeem van sensorkabels wordt rekening gehouden met de gewenste steek, stofdikte, steekbreedte en steeklengte. Elke kabel bestaat uit 113 roestvrij stalen kabels en kan 13 kg dragen. De nodige hoeveelheid draad wordt aangevoerd door het systeem, zonder enige interventie van de gebruiker. Hiermee bereikt Babylock een onberispelijke en onklopbare steekkwaliteit ongeacht het materiaal. Flinterdunne materialen, rekbare jerseys, dikke stoffen, de Babylocks met het Automatic Thread Delivery-systeem verwerken het met gemak. Typisch voor dit systeem is dat het op fijne materialen zorgt voor een perfect platte steek, wat onmogelijk is met een conventionele spanning.

De fabriek en haar ingenieurs zitten nooit stil: zo brengen ze in 2009 de Enlighten uit. Deze grote en krachtige overlockmachine heeft het nieuwe ExtraordinAir-inrijgsysteem. Het systeem wordt aangedreven door de motor van de machine. Met een druk op de knop zorgt het voor een ultra-krachtige stoot lucht. Beide grijperdraden kunnen gelijktijdig met sprekend gemak worden ingeregen.

 

ExtraordinAir-systeem

 

Later volgen nog verdere uitvindingen en verbeteringen, zoals het RevolutionAir-systeem (op de Babylock Gloria), de introductie van een kniehevel op de topmodellen, etc. Typisch voor Babylock is hun hoge naaisnelheid (maximaal 1500 steken/minuut), de soepele werking en de uitzonderlijke betrouwbaarheid.

 

Japanse Kwaliteit, Kwaliteit, Kwaliteit

 

De fabriek vestigt al sinds het begin een uitzonderlijke reputatie voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De kleinste onderdelen worden in de eigen fabriek geproduceerd en elke machine wordt met de hand gemaakt. Babylock heeft aandacht voor zelfs de miniemste details, bij elk model, of het nu een Enspire, Victory, Enlighten, Acclaim, Cover Stitch, Euphoria, of Gloria is. Zo worden de extra sterke grijpers, het hart van de machine, met de hand gepolijst, geïnspecteerd, getest en afgesteld.

 

 

Hun constante streven naar kwaliteit beperkt zich niet alleen tot de assemblagelijn. Elke machine ondergaat uitgebreide naaitests voor ze de fabriek verlaat. Deze tests duren zo'n 20 minuten per machine, waarbij tot 30 verschillende tests worden uitgevoerd. Dit proces vereist een lange ervaring en een uitzonderlijke precisie van de Japanse werknemers van Babylock. Het duurt ongeveer een jaar voor een werknemer in staat is om alle machines grondig te kunnen testen. Faalt een machine in een van de tests, dan gaat dit exemplaar terug naar de assemblagelijn. Hier wordt de machine aangepast en opnieuw getest tot de vereiste topkwaliteit wordt bereikt.

 

 

Babylock maakt machines die indruk maken met hun topkwaliteit en een glimlach op je gezicht toveren door hun unieke gebruiksvriendelijkheid en absolute betrouwbaarheid. Een Babylock wordt een deel van je hand. Waarom zou je met minder genoegen nemen ?

Babylock

Als Japanse fabrikant gaat kwaliteit voor op kwantiteit. De Babylock machines worden slechts in een beperkte oplage per jaar gemaakt.

 

Het grootste aanbod bij Guy's Naaicentrum

 

Bij Guy's Naaicentrum vind je bijna alle modellen van Babylock. We zijn al jouw erkende en ervaren Babylock-dealer sinds de jaren '80. Een kleine greep uit ons aanbod:

  • De Babylock Enspire is het krachtige instapmodel van Babylock en biedt alle essentiële Babylock-techniek, zoals het Jet-Air-threadingsysteem.
  • De Babylock Victory, Enlighten en Acclaim beschikken over het Automatic Thread Delivery-systeem.
  • De Cover Stitch is een erg gebruiksvriendelijke en krachtige covermachine.

Een Babylock overlock of coverlock kopen ? Kom eens langs in onze winkel!