Babylock Cover Stitch BLCS-2

€1.600,00 €1.200,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen

De Babylock Cover Stitch is de klassieke covermachine van Babylock met het bewezen Jet-Air-inrijgsysteem. Het is een echte Japanse krachtpatser. Deze machine maakt 4-, 3-, 2-draads coversteken/kettingsteek. Deze machine gaat aanzienlijk makkelijker en beter door dikke materialen en dikke naden, met minder afstelwerk, dan de meeste stand-alone covermachines. Je kan ook met een draadketting stoppen bij de coversteek.

De superieure Japanse kwaliteit van een Babylock is onmiddellijk zichtbaar in de extreem fijne toleranties, de duurzame en degelijke materialen en het slimme, bewezen ontwerp. In een kleine fabriek in het noordoosten van Japan worden de machines gemaakt door ware vakmensen. De industriële kwaliteit grijpers worden gepolijst, geïnspecteerd, getest en afgesteld met de hand. Elke machine wordt met de hand gemaakt en op het einde van de productie getest, zo’n 20 minuten per machine. Er worden ongeveer 30 verschillende steektypes getest.

Het Jet-Air-Threading inrijgsysteem werd al in 1993 ontwikkeld door Babylock en heeft doorheen de jaren z’n uitstekende betrouwbaarheid bewezen. Het systeem rijgt naar keuze de boven- of ondergrijper volautomatisch en in een oogwenk in met een druk op de inrijghendel. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om een bepaalde volgorde te hanteren tijdens het inrijgen van de machine. Inrijgen is kinderspel.

De industrieel type spanningen en het draadgeleidingssysteem van de Babylock Cover Stitch elimineren lusjes en andere problemen met het garen en zorgen voor een fijne, gelijkmatige spanning op elk van de 4 draden.

De beschikbare persvoethoogte wordt nog aangevuld door een automatisch verzonken transporteur: zodra de persvoet wordt opgetild, verzinkt de transporteur. Hierdoor krijg je extra ruimte om de stof nog makkelijker te plaatsen waar jij het wilt.

De standaard gloeilamp kan optioneel worden vervangen door krachtige LED-verlichting die het gehele oppervlak zacht en gelijkmatig verlicht.

Door de rechte positie van de naalden ten opzichte van de stof, beschadigt de machine de stof niet en worden afbuigende naalden die cruciale machine-onderdelen zouden kunnen beschadigen, vermeden.

Met het instelbare differentieel transport zorgt voor een perfecte verwerking van alle soorten stoffen: geweven, stretch, glad, dun, soepel, dik. Het differentieel bestaat in tegenstelling tot bij andere merken uit één stuk: krachtiger en verbeterd transport is het resultaat, maar ook een gelijkmatigere rimpeling bij stoffen waar je dit wilt hebben.

De steeklengte is uitgebreid instelbaar tussen 1 mm en 4 mm.

De grijper wordt aangedreven door een gepatenteerde, uiterst sterke aandrijving. Deze zorgt voor een uitzonderlijk soepele en stabiele werking, zelfs aan hoge snelheden. Ook kan de grijper niet verkeerd uitgelijnd of niet synchroon meer geraken. Deze machine haalt een hoge naaisnelheid tot 1500 steken per minuut.

Klik hier voor de folder.

 
 
Aantal naalden: 3
Inrijgsysteem grijper: Jet-Airsysteem, met lucht
Werkruimte rechts van de naald: Niet opgegeven
Steeklengte regelbaar: Ja, 1-4mm
Differentieel transport regelbaar: Ja
Maximale naaisnelheid: 1500 steken/minuut
Verlichting: Gloeilamp, optioneel krachtige LED
3-naalds coversteek: Ja, 6 mm breed
2-naalds coversteek (breed & smal): Ja, 3 mm breed
1-naalds kettingsteek: Ja
Automatisch verzonken transport: Ja
Kniehevel: Nee
0 sterren op basis van 0 beoordelingen