Babylock Euphoria

€2.200,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen

De Babylock Euphoria is een coverlockmachine die alleen in superlatieven kan worden beschreven. 's Werelds snelste, ruimste, comfortabelste en krachtigste coverlock. Deze koningin onder de covermachines biedt een ongeëvenaarde coverlockervaring en weergaloze resultaten, ongeacht het project of stof.

Deze machine maakt 4-, 3-, 2-draads coversteken/kettingsteek. Deze machine gaat perfect door dikke materialen en dikke naden, met nauwelijks afstelwerk. Een enorme verbetering vergeleken met de meeste stand-alone covermachines. Je kan ook met een draadketting stoppen bij de coversteek.

De superieure Japanse kwaliteit van een Babylock is onmiddellijk zichtbaar in de extreem fijne toleranties, de duurzame en degelijke materialen en het slimme, bewezen ontwerp. In een kleine fabriek in het noordoosten van Japan worden de machines gemaakt door ware vakmensen. De industriële kwaliteit grijpers worden gepolijst, geïnspecteerd, getest en afgesteld met de hand. Elke machine wordt met de hand gemaakt en op het einde van de productie getest, zo’n 20 minuten per machine. Er worden ongeveer 30 verschillende steektypes getest.

Met de drievoudige LED-verlichting heb je zelfs bij donkere stoffen of op donkere winterdagen een perfect zicht op je project.

Dankzij de automatische draadinrijger zijn in een vingerknip de naalden automatische ingeregen.

Het geavanceerde Automatic Thread Delivery-systeem, dat Babylock sinds 1997 in bijna al z'n overlock- en gecombineerde overlock- en coverlockmachines toepast, is nu ook aanwezig op deze stand-alone coverlock. Buitengewone resultaten en ongelooflijk gebruiksgemak zijn nu in één machine verenigd.

Net zoals het Automatic Thread Delivery-systeem, maakt het ExtraordinAir-inrijgsysteem met lucht voor het eerst z'n opwachting in een covermachine en dus in de Euphoria. Dit elektrische inrijgsysteem rijgt krachtig, bliksemsnel en betrouwbaar de grijperdraad in. In een handomdraai staat je machine klaar voor een nieuw project.

Het sterke differentieel transport temt ook de moeilijkste rekbare of snel rimpelende stoffen met gemak. Door de aanwezigheid van het Automatic Thread Delivery-systeem is het niet nodig om bij verschillende stoffen telkens de differentieel-instelling aan te passen. Voor eventuele fijnafstellingen is er een specifieke knop voorzien, voor zowel de grijperdraad als naalddraden.

Door het extra grote werkoppervlak rechts van de naalden (140 mm) is het maken van extra grote zomen of siersteken met speciale garens midden op een project nu ook mogelijk.

Door de rechte positie van de naalden ten opzichte van de stof, beschadigt de machine de stof niet en worden afbuigende naalden die cruciale machine-onderdelen zouden kunnen beschadigen, vermeden.

De steeklengte is uitgebreid instelbaar tussen 1 mm en 4 mm.

Wil je net zo snel kunnen werken als met je overlockmachine ? Aan 1500 steken per minuut is dit de snelste coverlockmachine op de markt. De grijper wordt aangedreven door een gepatenteerde, uiterst sterke aandrijving. Deze zorgt voor een uitzonderlijk soepele en stabiele werking, zelfs aan hoge snelheden. Ook kan de grijper niet verkeerd uitgelijnd of niet synchroon meer geraken. 

Uiterst comfortabel: de zijwaarts geplaatste persvoethendel. Door deze hendel extra hoog te tillen, gaat ook de persvoethoogte extra hoog (tot wel 8 mm) én wordt de transporteur verzonken. Hou je liever je handen vrij ? Geen probleem: de meegeleverde kniehevel zorgt ervoor dat je een derde hand hebt.

Via het handige opbergvakje onder de bobijnhouder kan je steeds aan de machine z'n belangrijkste accessoires: een pincet, schroevendraaier,... Je hebt het allemaal eenvoudig bij de hand.

Klik hier voor de folder.

 

 
Aantal naalden: 3
Inrijgsysteem grijper: ExtraOrdinair inrijgsysteem met lucht
Werkruimte rechts van de naald: 140 mm
Steeklengte regelbaar: Ja, 1-4 mm
Differentieel transport regelbaar: Ja
Maximale naaisnelheid: 1500 steken/minuut
Verlichting: LED (3 plaatsen, krachtig)
3-naalds coversteek: Ja
2-naalds coversteek (breed & smal): Ja
1-naalds kettingsteek: Ja
Automatisch verzonken transport: Ja
Kniehevel: Ja
0 sterren op basis van 0 beoordelingen