Babylock Gloria

€4.000,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen

De Babylock Gloria is het absolute topmodel van Babylock met het bewezen Automatic Thread Delivery-systeem met Wave-steek en het high-tech elektrische RevolutionAir-inrijgsysteem. Het is een echte Japanse krachtpatser. Tot in het kleinste detail is deze machine ontworpen om het hoogst mogelijke naaicomfort te bieden: van de ergonomisch geplaatste persvoethendel vooraan de machine, over de kniehevel, het uitzonderlijk krachtige inrijgsysteem, de traploos regelbare snelheidsregeling, de aparte spanningen voor de coversteek, de bijzonder grote opening rechts van de naald, de veiligheden om te zorgen dat de machine niet kan draaien met de voorklep open of persvoet omhoog,... De lijst is eindeloos. Deze machine maakt niet alleen 4-, 3-, 2-draads overlocksteken en 4-, 3-, 2-draads coversteken/kettingsteek, maar ook de Wave-steek én gecombineerde steken; zelfs gecombineerde overlock- en coversteken, tot 8-draadssteken, zijn makkelijk mogelijk. Deze machine gaat zelfs makkelijker en beter door dikke materialen en dikke naden bij de coversteken dan de meeste stand-alone covermachines. Je kan ook met een draadketting stoppen bij de coversteek.

De superieure Japanse kwaliteit van een Babylock is onmiddellijk zichtbaar in de extreem fijne toleranties, de duurzame en degelijke materialen en het slimme, bewezen ontwerp. In een kleine fabriek in het noordoosten van Japan worden de machines gemaakt door ware vakmensen. De industriële kwaliteit grijpers worden gepolijst, geïnspecteerd, getest en afgesteld met de hand. Elke machine wordt met de hand gemaakt en op het einde van de productie getest, zo’n 20 minuten per machine. Er worden ongeveer 30 verschillende steektypes getest.

Het RevolutionAir-Threading elektrisch inrijgsysteem werd in 2018 ontwikkeld door Babylock en bewees doorheen de jaren z’n uitstekende betrouwbaarheid als uitzonderlijk gemakkelijk en krachtig inrijgsysteem. Dit systeem wordt aangedreven door een extra motor binnenin de machine. Het rijgt razendsnel en extra krachtig zowel de boven- als ondergrijper (als kettingsteek-grijper) volautomatisch in met een druk op de knop. Een bepaalde volgorde hanteren tijdens het inrijgen van de machine wordt hierdoor overbodig. Zo eenvoudig dat men meteen de kwaliteit ziet van het ontwerp: eenvoudig en uiterst effectief. De technologisch geavanceerde automatische draadinsteker gebruikt lucht om de draden door het oog van de naalden te plaatsen.

Het Automatic Thread Delivery-systeem (ATD, automatisch draadtoevoersysteem) zorgt sinds 1997 voor de meest buitengewone steekkwaliteit binnen overlockmachines. Op geen enkele machine kan met een dergelijk gemak elke stof (ongeacht of de stof rekbaar, geweven, glad, flinterdun of dik is) worden verwerkt, zonder de spanning te hoeven bijregelen. Het systeem werkt op basis van sensorkabels. Hierdoor houdt de machine rekening met zowel de stofdikte als steeklengte en steekbreedte en heeft de dikte van het garen geen invloed op de afstelling van de steek. Losse steken aan de stofranden bij stretchstoffen ? Samentrekkende, rimpelende naden op gladde, soepele, lichte materialen ? Het is allemaal verleden tijd met het ATD-systeem. Geen afstel- noch zoekwerk meer. De Wave-steek is een exclusieve Babylock techniek om allerhande projecten op een unieke en opvallende manier af te werken.

De extra hoge persvoethoogte (6 mm) zorgt voor een makkelijke plaatsing en verwerking van dikke materialen.

Dankzij de krachtige LED-verlichting op 6 plaatsen verlicht het gehele oppervlak zacht en gelijkmatig.

Door de rechte positie van de naalden ten opzichte van de stof, beschadigt de machine de stof niet en worden afbuigende naalden die cruciale machine-onderdelen zouden kunnen beschadigen, vermeden. De naalden bevinden zich op korte afstand van het messysteem, zodat korte, krappe bochten aanzienlijk makkelijker gaan.

Met het instelbare differentieel transport zorgt voor een perfecte verwerking van alle soorten stoffen: geweven, stretch, glad, dun, soepel, dik. Het differentieel bestaat in tegenstelling tot bij andere merken uit één stuk: krachtiger en verbeterd transport is het resultaat, maar ook een gelijkmatigere rimpeling bij stoffen waar je dit wilt hebben.

De steeklengte is uitgebreid instelbaar tussen 0,75 mm en 4 mm. Hierdoor kan je dichte rolzomen maken, zelfs op fijne stoffen en met fijn garen. De steektong wordt automatisch ingeklapt bij het selecteren van een rolzoom op de steeklengte-knop.

Het krachtige, degelijke en betrouwbare heavy-duty messysteem wordt aangedreven langs onderaan, voor een uitstekende zichtbaarheid enerzijds, anderzijds verwerkt het met spreekwoordelijk gemak de dikste materialen door de grotere meshoogte.

De grijpers worden aangedreven door een gepatenteerde, uiterst sterke aandrijving. Deze zorgt voor een uitzonderlijk soepele en stabiele werking, zelfs aan hoge snelheden. Ook kunnen de grijpers niet verkeerd uitgelijnd of niet synchroon meer geraken. Deze machine haalt een hoge naaisnelheid tot 1500 steken per minuut.

In tegenstelling tot andere merken van overlockmachines, kan je de effectieve steekbreedte instellen op een Babylock. Dit kan omdat de rolzoomhevel zich samen met de messen verplaatst. Je snijdt nooit te weinig noch te veel stof af.

Klik hier voor de folder.

 

 
Fabrikant: Babylock
Land van oorsprong: Japan
Geluidsarme werking: Ja
Types steken: 8/7/6/5/4/3/2-draads-steken
Wave-steek (Babylock): Nee
Maximale naaisnelheid: 1500 steken/minuut
Traploos regelbare snelheidsregelaar: Ja
Verlichting: LED (6 plaatsen, krachtig)
Manueel inrijgen: Nee
Ingrijghulp voor de ondergrijper: Nee
Inrijgsysteem met lucht: Ja
Type inrijgsysteem met lucht: Elektrisch, aangedreven door extra hoofdmotor
Automatische draadinrijger: Ja, met lucht
Sterke doorstikkracht: Ja, extra sterk
Extra hoge persvoethoogte: Ja
Heavy-duty snijsysteem: Ja, extra sterk
Bovenmesaandrijving langs: Onderaan
Automatic Thread Delivery-systeem (Babylock): Ja
Stand naalden t.o.v. stof: Recht
Kniehevel: Ja
Steeklengte regelbaar: Ja, 0,75 - 4mm
Steekbreedte regelbaar: Ja
Differentieel transport regelbaar: Ja
Mesbreedte regelbaar: Ja
0 sterren op basis van 0 beoordelingen