Babylock Enspire

€1.100,00 €1.000,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen

De Babylock Enspire is het instapmodel van Babylock, maar is een echte Japanse krachtpatser.

De superieure Japanse kwaliteit van een Babylock is onmiddellijk zichtbaar in de extreem fijne toleranties, de duurzame en degelijke materialen en het slimme, bewezen ontwerp. In een kleine fabriek in het noordoosten van Japan worden de machines gemaakt door ware vakmensen. De industriële kwaliteit grijpers worden gepolijst, geïnspecteerd, getest en afgesteld met de hand. Elke machine wordt met de hand gemaakt en op het einde van de productie getest, zo’n 20 minuten per machine. Er worden ongeveer 30 verschillende steektypes getest.

Het Jet-Air-Threading inrijgsysteem werd al in 1993 ontwikkeld door Babylock en heeft doorheen de jaren z’n uitstekende betrouwbaarheid bewezen. Het systeem rijgt naar keuze de boven- of ondergrijper volautomatisch en in een oogwenk in met een druk op de inrijghendel. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om een bepaalde volgorde te hanteren tijdens het inrijgen van de machine. Inrijgen is kinderspel. De handige automatische draadinrijger voor de naalden zorgt ervoor dat de naalden snel en makkelijk worden ingeregen.

De Micromatic Twin Cam-spanningen van de Babylock Enspire: dit systeem elimineert lusjes en draadgeleidingsproblemen en zorgt voor een fijne, gelijkmatige spanning op elk van de 4 draden.

De extra hoge persvoethoogte (8 mm) zorgt voor een makkelijke plaatsing en verwerking van dikke materialen.

Dankzij de krachtige LED-verlichting op 2 plaatsen verlicht het gehele oppervlak zacht en gelijkmatig.

Door de rechte positie van de naalden ten opzichte van de stof, beschadigt de machine de stof niet en worden afbuigende naalden die cruciale machine-onderdelen zouden kunnen beschadigen, vermeden. De naalden bevinden zich op korte afstand van het messysteem, zodat korte, krappe bochten aanzienlijk makkelijker gaan.

Met het instelbare differentieel transport zorgt voor een perfecte verwerking van alle soorten stoffen: geweven, stretch, glad, dun, soepel, dik. Het differentieel bestaat in tegenstelling tot bij andere merken uit één stuk: krachtiger en verbeterd transport is het resultaat, maar ook een gelijkmatigere rimpeling bij stoffen waar je dit wilt hebben.

De steeklengte is uitgebreid instelbaar tussen 0,75 mm en 4 mm. Hierdoor kan je dichte rolzomen maken, zelfs op fijne stoffen en met fijn garen. De steektong wordt automatisch ingeklapt bij het selecteren van een rolzoom op de steeklengte-knop.

Het krachtige, degelijke en betrouwbare heavy-duty messysteem wordt aangedreven langs onderaan, voor een uitstekende zichtbaarheid enerzijds, anderzijds verwerkt het met spreekwoordelijk gemak de dikste materialen door de grotere meshoogte.

De grijpers worden aangedreven door een gepatenteerde, uiterst sterke aandrijving. Deze zorgt voor een uitzonderlijk soepele en stabiele werking, zelfs aan hoge snelheden. Ook kunnen de grijpers niet verkeerd uitgelijnd of niet synchroon meer geraken. Deze machine haalt een hoge naaisnelheid tot 1500 steken per minuut.

In tegenstelling tot andere merken van overlockmachines, kan je de effectieve steekbreedte instellen op een Babylock. Dit kan omdat de rolzoomhevel zich samen met de messen verplaatst. Je snijdt nooit te weinig noch te veel stof af.

Klik hier voor de folder.

 
 
Fabrikant: Babylock
Land van oorsprong: Japan
Geluidsarme werking: Ja
Types steken: 4-draads, 3-draads, 2-draads-steken
Wave-steek (Babylock): Nee
Maximale naaisnelheid: 1500 steken/minuut
Traploos regelbare snelheidsregelaar: Nee
Verlichting: LED (2 plaatsen, krachtig)
Manueel inrijgen: Nee
Ingrijghulp voor de ondergrijper: Niet van toepassing
Inrijgsysteem met lucht: Ja
Type inrijgsysteem met lucht: Manueel
Automatische draadinrijger: Ja
Sterke doorstikkracht: Ja, extra sterk
Extra hoge persvoethoogte: Ja
Heavy-duty snijsysteem: Ja, extra sterk
Bovenmesaandrijving langs: Onderaan
Automatic Thread Delivery-systeem (Babylock): Nee
Stand naalden t.o.v. stof: Recht
Kniehevel: Nee
Steeklengte regelbaar: Ja, 0,75 - 4 mm
Steekbreedte regelbaar: Ja
Differentieel transport regelbaar: Ja
Mesbreedte regelbaar: Ja
0 sterren op basis van 0 beoordelingen