Bernina 540

€2.600,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen

Bernina authorized dealer

De Bernina 540 is het instapmodel van Bernina's nieuwe 5-serie. De extra grote werkruimte rechts van de naald, de extra sterke doorstikkracht vergeleken met de 4-serie, het grote kleurentouchscreen, de Bernina-grijper met z'n grotere spoelcapaciteit, de adaptieve draadspanning,... er zijn argumenten te over om voor een Bernina 5-serie te kiezen.

De door Bernina ontwikkelde Bernina-grijper is een hybride van de klassieke CB-grijper en de klassieke roterende grijper. In combinatie met de adaptieve draadspanning zorgt de Bernina-grijper voor een prachtige steek op nagenoeg elk materiaal. De extra grote spoelen bieden 70 % meer garencapaciteit, zodat je langer zonder onderbreking kan naaien. Met zijn 9 mm steekbreedte biedt de Bernina 540 een erg handige extra.

Met de handige automatische draadinrijger is de naald van de Bernina 540 in een handomdraai ingeregen. Typisch Bernina: de machine onthoudt tijdens je naaisessie de steeklengte en steekbreedte, zelfs al wissel je van steek.

Met de automatische draadafsnijder knipt de machine zowel boven- als onderdraad af en trekt deze door naar de onderkant van de stof.

Het automatische knoopsgatsysteem maakt gebruik van de standaard inbegrepen naaivoet 3A om snel telkens perfecte knoopsgaten tot 3 cm lang te maken. Met de inbegrepen verlengtafel heb je wanneer je het nodig hebt een mooi vlak werkoppervlak, wat het naaien aanzienlijk aangenamer maakt.

Het Free Hand System, in combinatie met de standaard inbegrepen kniehevel, zorgt voor een makkelijke plaatsing van de stof: de transporteur wordt automatisch verzonken om de stof te plaatsen. Zodra je begint te naaien, wordt de transporteur automatisch omhoog gebracht. Met de verschillende ingebouwde naailettertypes kan je een personal touch aanbrengen op jouw projecten. De onafhankelijke spoelmotor windt snel een spoeltje, ook tijdens je naaiwerk, zodat je zo snel mogelijk kan verder naaien. Met de ingebouwde naaigids geeft de machine je een indicatie van welke naald, steek, steekbreedte en steeklengte je het beste gebruikt voor een bepaalde stof.

De persvoetdrukregeling aan de zijkant van de machine laat je toe om netjes zowel fijne, gladde stoffen, rekbare of dikke, stugge stoffen te verwerken. De sterke DC-motor zorgt voor een moeiteloze verwerking van dikke materialen. Het ingebouwde Bernina Steek Regulator-systeem zorgt voor meer vertrouwen bij het uit de vrije hand quilten (de BSR-voet is een optionele accessoire).

Klik hier voor de folder.

 
 
Fabrikant: Bernina
Serie: 5-serie
Land van oorsprong: Thailand
Geluidsarme werking: Ja
Grijpertype: Bernina-grijper
Maximale naaisnelheid: 1000 steken/minuut
Minimale naaisnelheid: 100 steken/minuut
Aantal steken: 1048
Werkruimte rechts van de naald: 215 mm
Maximale steekbreedte: 9 mm
Kleurentouchscreen: Ja
Naaldposities: 11
Traploos regelbare snelheidsregelaar: Ja
Automatische draadinrijger: Ja
Kniehevel: Ja
Verlichting: LED (3 plaatsen)
Naaldstopfunctie: Ja
Start-/stoptoets: Ja
Aanschuiftafel inbegrepen: Ja
Extra hoge persvoethoogte: Ja
Verwisselbare naaldplaat: Ja
Naaldplaat-herkenning: Nee
Persvoet-omhoog-beveiliging: Ja
Persvoetdruk regelbaar: Ja
Automatische persvoetlichter: Nee
Ingebouwd boventransport: Nee
Differentieel voor boventransport: Nee
Type bovendraadspanning: Adaptief
Bovendraadsensor: Ja
Onderdraadsensor: Nee
Automatische draadafsnijder: Ja
Onafhankelijke spoelmotor: Ja
0 sterren op basis van 0 beoordelingen