Bernina 590

€4.600,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen

Bernina authorized dealer

De Bernina 590 is het topmodel van Bernina's nieuwe 5-serie en wordt geleverd met een borduurmodule. De uitgebreide borduurmogelijkheden, de hogere naaisnelheid, het ingebouwde boventransport, de automatische persvoetlichter, de extra grote werkruimte rechts van de naald, de extra sterke doorstikkracht vergeleken met de 4-serie, het grote kleurentouchscreen, de Bernina-grijper met z'n grotere spoelcapaciteit, de adaptieve draadspanning,... er zijn argumenten te over om voor een Bernina 5-serie te kiezen.

De door Bernina ontwikkelde Bernina-grijper is een hybride van de klassieke CB-grijper en de klassieke roterende grijper. In combinatie met de adaptieve draadspanning zorgt de Bernina-grijper voor een prachtige steek op nagenoeg elk materiaal. De extra grote spoelen bieden 70 % meer garencapaciteit, zodat je langer zonder onderbreking kan naaien. Met zijn 9 mm steekbreedte biedt de Bernina 590 een erg handige extra.

Met de handige automatische draadinrijger is de naald van de Bernina 590 in een handomdraai ingeregen. Typisch Bernina: de machine onthoudt tijdens je naaisessie de steeklengte en steekbreedte, zelfs al wissel je van steek.

Met de automatische draadafsnijder knipt de machine zowel boven- als onderdraad af en trekt deze door naar de onderkant van de stof.

De automatische persvoetlichter zorgt ervoor dat de persvoet automatisch daalt bij het begin van de naad en, na het afsnijden van de boven- en onderdraad, de persvoet automatisch wordt omhoog gebracht. Ook om een hoek te naaien of speldjes dichtbij je persvoet te verwijderen is dit handig: je kan de naald in de stof laten stoppen, waarbij de persvoet omhoog wordt gebracht.

Ook voor het borduren is de Bernina 590 perfect uitgerust. Deze machine beschikt onder andere over functies als onzichtbaar en slim afhechten, garenverwijdering, draad-omhoog, precisie-plaatsing en de eenvoudige motiefbewerking. Uitgebreide bewerkingsmogelijkheden zijn ook aanwezig.

Het automatische knoopsgatsysteem maakt gebruik van de standaard inbegrepen naaivoet 3A om snel telkens perfecte knoopsgaten tot 3 cm lang te maken. Met de inbegrepen verlengtafel heb je wanneer je het nodig hebt een mooi vlak werkoppervlak, wat het naaien aanzienlijk aangenamer maakt.

Het Free Hand System, in combinatie met de standaard inbegrepen kniehevel, zorgt voor een makkelijke plaatsing van de stof: de transporteur wordt automatisch verzonken om de stof te plaatsen. Zodra je begint te naaien, wordt de transporteur automatisch omhoog gebracht. Met de verschillende ingebouwde naailettertypes kan je een personal touch aanbrengen op jouw projecten. De onafhankelijke spoelmotor windt snel een spoeltje, ook tijdens je naaiwerk, zodat je zo snel mogelijk kan verder naaien. Met de ingebouwde naaigids geeft de machine je een indicatie van welke naald, steek, steekbreedte en steeklengte je het beste gebruikt voor een bepaalde stof.

De automatische persvoetdrukregeling en het ingebouwde boventransport van de machine laten je toe om netjes zowel fijne, gladde stoffen, rekbare of dikke, stugge stoffen te verwerken. De sterke DC-motor zorgt voor een moeiteloze verwerking van dikke materialen. Het ingebouwde én meegeleverde Bernina Steek Regulator-systeem zorgt voor meer vertrouwen bij het uit de vrije hand quilten.

Klik hier voor de folder.

 
 
Fabrikant: Bernina
Serie: 5-serie
Land van oorsprong: Thailand
Geluidsarme werking: Ja
Grijpertype: Bernina-grijper
Maximale naaisnelheid: 1000 steken/minuut
Minimale naaisnelheid: 100 steken/minuut
Aantal steken: 1774
Werkruimte rechts van de naald: 215 mm
Maximale steekbreedte: 9 mm
Kleurentouchscreen: Ja
Naaldposities: 11
Traploos regelbare snelheidsregelaar: Ja
Automatische draadinrijger: Ja
Kniehevel: Ja
Verlichting: LED (3 plaatsen)
Naaldstopfunctie: Ja
Start-/stoptoets: Ja
Aanschuiftafel inbegrepen: Ja
Extra hoge persvoethoogte: Ja
Verwisselbare naaldplaat: Ja
Naaldplaat-herkenning: Nee
Persvoet-omhoog-beveiliging: Ja
Persvoetdruk regelbaar: Ja, elektronisch
Automatische persvoetlichter: Ja, inclusief pivotfunctie
Ingebouwd boventransport: Ja
Differentieel voor boventransport: Nee
Type bovendraadspanning: Adaptief
Bovendraadsensor: Ja
Onderdraadsensor: Ja
Automatische draadafsnijder: Ja
Onafhankelijke spoelmotor: Ja
0 sterren op basis van 0 beoordelingen