Over ons

Guy's Naaicentrum werd opgericht in april 1982. Het verhaal begint decennia eerder, in de jaren 1930. Désiré Van der Vorst, de grootvader langs moederskant van oprichter Guy, begint met op de markten in het Waasland mercerie-artikelen zoals knopen, naaigaren, ritsen, etc, te verkopen. Later begint hij ook een winkel in de Slangstraat in Hamme.

Twee van zijn drie dochters, Annie (de moeder van Guy) & Irène, stappen later met hun respectievelijke echtgenoot ook in het bedrijf. Irène en Etienne runnen succesvol de winkel in Hamme, tot 1997. Annie, Jozef en zoon Guy verkopen tussen de jaren 1960 en 2005 op de markten in het Waasland en Dendermonde een uiterst uitgebreid aanbod kwalitatief hoogstaand naaimateriaal.

In 1982 begint Guy in de naaimachines. Met een technische opleiding als achtergrond, begint hij opleidingen te volgen bij de meest gerenommeerde naaimachinefabrikanten van dat moment: Husqvarna in Huskvarna, Zweden enerzijds, Pfaff in Kaiserslautern, Duitsland anderzijds. Alle basiselementen om een machine te repareren en af te stellen leert hij er. In diezelfde periode ontmoet hij Chris, zijn toekomstige vrouw. Al snel begint Chris, ondertussen zijn echtgenote, veel knepen van het naaivak te leren van Guy.

In die periode is Guy's Naaicentrum gevestigd in de Plezantstraat 2 in het centrum van Hamme. Met het uitgebreide assortiment dat ze toen al hadden, blijken ze al snel een gevestigde waarde in het Waasland en daarbuiten. Guy's Naaicentrum barst voor de eerste keer uit z'n voegen en een gloednieuwe winkel wordt geopend in 1987 in de Roodkruisstraat. Ondertussen zijn aan het assortiment, behalve alle mogelijke naaimaterialen, van borduur-, overlockgarens over een ongezien aanbod ritsen, tot scharen, ook verschillende merken van machines toegevoegd: de Japanse topfabrikanten Babylock en Janome (toen nog onder de merknaam Lewenstein op de markt in België) vervoegen het assortiment. Halverwege de jaren '90 wordt de winkel een eerste keer uitgebreid met een ondergronds magazijn, extra grote showroom annex leslokaal en computers voor softwarelessen. Enkele jaren later komt ook het kwaliteitsmerk Bernina in het assortiment.

Einde 2004 is het assortiment dermate uitgebreid dat een nieuwe uitbreiding zich opdringt. Het nieuwe gebouw met aansluitende winkel wordt in een recordtempo opgetrokken. In minder dan 12 maanden tijd wordt Guy's Naaicentrum tweemaal zo groot in oppervlakte. Quiltstoffen, juweeltjes van Gütermann & Swarovski en een nog uitgebreider aanbod handwerkartikelen, zoals breigarens van kwaliteitsmerken Lana Grossa, Rowan en Schachenmayr, vullen het assortiment verder aan. Bij de naaimachines vervolledigt het Japanse merk Juki de ongeëvenaarde keuze aan overlockmachines en ook kwaliteitsmerk Bernina komt in het assortiment.

Vanaf de herfst van 2012 komt ook zoon Joris in het familiebedrijf als 4de generatie in de naaisector. Hij leert gaandeweg het vak van zowel zijn vader Guy en moeder Chris als van de talloze cursussen die hij met regelmaat volgt: hij volgt zowel de lessen van Pfaff & Husqvarna VIKING, Bernina's 3-4-5-7-series en de talloze Janome-modellen, maar ook van alle merken van overlockmachines. Ook borduursoftware en de meernaalds Janome MB-4/MB-7-reeks kent voor hem geen geheimen.

In 2017 wordt de beslissing genomen om het langs de andere kant aangrenzende pand af te breken en een volledig nieuwe winkel te bouwen: ruim, modern en licht zijn hierbij de sleutelwoorden. In juli 2017 begint de afbraak. Na een krachttoer opent Guy's Naaicentrum 2.0 in augustus 2018 de deuren. Een extra ruime showroom, veel meer licht en ruimte op alle vlakken, efficiënte kwaliteitslampen om een zo kleurecht mogelijk beeld te geven van de producten,... Aan alles is gedacht. Ook een ruim leslokaal voor de privélessen van de machines en workshops is aanwezig. De nieuwe winkel heeft een lage ecologische voetafdruk in verhouding tot de grootte:

  • grote zonnepanelen-installatie,
  • uitzonderlijk zuinige LED-lampen,
  • sensoren voor de magazijnverlichting,
  • efficiënte en krachtige ventilatie,
  • warmtepompen voor de verwarming en koeling,
  • het gebruik van regenwater voor het toilet.

Het assortiment breiwol en stoffen wordt op dat moment nog verder uitgebreid. Lana Grossa onderscheidt Guy's Naaicentrum zelfs als Lana Grossa Superstore.

Ons vast team mensen bestaat ondertussen uit Guy, Chris, Joris, Hilde, Anita, Liesbeth & Lore. Vaste aanspreekpunten om jou een zo goed mogelijke service te bieden, ieder met z'n specialiteit.

Wijd en zijd, in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant, staan we bekend om onze klantvriendelijke service, duidelijke uitleg zonder ronkende marketingtermen, grote voorraad, ongeëvenaard assortiment. Guy's Naaicentrum is dan ook de one-stop-shop voor alles wat met naaien, handwerk, breien,...  te maken heeft.

Je leest het. Passie en kennis voor en van ons vak, het zit in ons bloed, al generaties lang. Sinds de jaren 1930 onderscheiden wij ons met de keuze voor kwaliteitsproducten en topmerken.